DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
Çalışan bayanlar ,öğrenciler ve yemek yapmayı yeni öğrenenler için çok pratik bir tarif. Hem yapması çok kolay hem de her daim evde bulunan malzemelerle yapılıyor olması domatesli bulgur pilavını sofralarımızdan eksik etmeme nedenlerimizdendir. Yanına birde sarımsaklı naneli cacık yapıldı mı, yemelere doyum olmaz. Çocukluğumdan hatırlarım annem sık sık yapardı, pilavın domatesli salçalı suyuna ekmeği bandırıp bandırıp yerdim. Oh mis gibi bir lezzet.
MALZEMELER
3 adet orta boydomates
1 adet büyük boysoğan
1 dişsarımsak
3yemek kaşığızeytinyağı
2su bardağıpilavlık bulgur
1 yemek kaşığısalça
1çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
1 çay kaşığıkarabiber
Bir tatlı kaşığı kuru nane
Kuru nane ve isteğe bağlı karabiber, pul biber. Domatesli bulgur pilavı tarifi yaparken baharat kullanımı tamamen damak tadına kalmıştır.
Zeytinyağı, Ayçiçek yağı, tereyağ hangisini arzu ederseniz onu
kullanın. Ben bütün yemekleri zeytin yağı ve tereyağı karışık
kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim ki lezzetli ve bir o kadar tadına doyulmayan domatesli bulgur pilavı yapmanın püf noktası mevsiminde yetişen tarla domatesi kullanmaktır.
YAPILIŞI
Soğan, biber, domates, sarımsak gibi malzemeleri ince ince doğrayıp teker teker kavurun ve bu malzemelerin üzerine bulguru ilave edin biraz daha kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ilave edin. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın ve pişmeye yakın üzerine nane serpiştiriniz.
