3 Şubat 2021 Çarşamba

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ


DOMATESLİ BULGUR PİLAVI


Çalışan bayanlar ,öğrenciler ve yemek yapmayı yeni öğrenenler için çok  pratik bir tarif. Hem yapması çok kolay hem de her daim evde bulunan malzemelerle yapılıyor olması domatesli bulgur pilavını sofralarımızdan eksik etmeme nedenlerimizdendir. Yanına birde sarımsaklı naneli cacık yapıldı mı, yemelere doyum olmaz. Çocukluğumdan hatırlarım annem sık sık yapardı, pilavın domatesli salçalı suyuna ekmeği bandırıp bandırıp yerdim. Oh mis gibi bir lezzet.


MALZEMELER

3 adet orta boydomates

1 adet büyük boysoğan

1 dişsarımsak

3yemek kaşığızeytinyağı

2su bardağıpilavlık bulgur

1 yemek kaşığısalça

1çay kaşığıtuz

1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

1 çay kaşığıkarabiber

Bir tatlı kaşığı kuru nane


Kuru nane ve isteğe bağlı karabiber, pul biber. Domatesli bulgur pilavı tarifi  yaparken baharat kullanımı tamamen damak tadına kalmıştır.

Zeytinyağı, Ayçiçek yağı, tereyağ hangisini arzu ederseniz onu 

kullanın. Ben bütün yemekleri zeytin yağı ve tereyağı karışık

 kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim ki lezzetli ve bir o kadar tadına doyulmayan domatesli bulgur pilavı yapmanın püf noktası mevsiminde yetişen tarla domatesi kullanmaktır.



YAPILIŞI

Soğan, biber, domates, sarımsak gibi  malzemeleri ince ince doğrayıp teker teker kavurun ve bu malzemelerin üzerine bulguru ilave edin biraz daha kavrulduktan sonra tuz ve baharatları  ilave edin. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın ve pişmeye yakın üzerine nane serpiştiriniz.