28 Mayıs 2020 Perşembe

BİSKÜVİLİ ELMA TOPLARI NASIL YAPILIR

Bugün sizlerle paylaşacak olduğum tarif, çocukların bayıla bayıla yediği 10 dakika içinde hazır hale gelen pratik mi pratik, lezzeti derseniz şahane olan  bisküvi ve elmanın birleşiminden ortaya çıkan bir lezzet......






MALZEMELER

4 Adet elma

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket  bisküvi

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı kadar dövülmüş ceviz içi 

Hindistan cevizi

Elmaların  kabuklarını soyup rendeleyin  1 tatlı kaşığı tarçın ve bir yemek kaşığı toz şeker ile beraber  pişirme kabında  5 dakika kadar pişirin  ve soğumaya bırakın.  bisküvili elma topları yapımına  1 paket  bisküviyi küçük parçalara bölerek ve elmalı harçla bisküviler yumuşayıncaya kadar yoğurarak devam edin. Harcın içine dövülmüş ceviz içi eklemeyi unutmayın.

 Hafiften ele yapışan bir kıvam alacaktır. Şekil vermeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın ve bir kase içine su doldurun.  Şekil verirken ellerinizi sık sık ıslatın ki daha kolay şekil verebilirsiniz.

Şekil verme işlemi bittikten sonra bisküvili elmalı top tarifinin son kısmı olan Hindistan cevizinin üzerine dökülmesi gerekiyor. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN