Dürüst olmalıyım ki baklayı pek sevmem, ancak bazı nedenlerden dolayı sık sık yemek durumundayım.madem yemeye mecburum bende sevmenin yollarını aramaya başladım.Taze bakla ezmesi baklayı sevenler için değişik bir lezzet.Sevmeyenlere ne yapsak sevdirmeyiz zaten baklayı.
Hadi bakalım baklayı sevenlere afiyet olsun
GEREKLI MALZEMELER
Yarım kilo taze bakla
2 Adet orta boy SOĞAN
1yemek kaşığı un
Sıvıyağ ve tuz
YAPILIŞI
Baklaların Uç kısımları temizlendikten sonra beş dakika suda haşlanır
Haşlanan baklalar robottan geçirilir
Soğanlaryemeklik doğranır, sıvı yağ ile kavurulur ve Robottan geçen bakla ilave edilir. 5 dakika kavrulduktan sonra un ve tuz eklenip 15 dakika pişirilir.
Baklanın ezme şeklinde değil de minik minik Olmasını isterseniz baklaları haşlamadan robottan geçirirseniz baklaların Minik minik Parçalar şeklinde tadını alırsınız
Pişen bakla ezmesi soğuduktan sonra yoğurtlayıp üzerine bir kaç dal dere otu doğrayıp yiyebilirsiniz.
