31 Aralık 2014 Çarşamba

Taze Bakla Ezmesi İçli Dışlı


Dürüst olmalıyım ki baklayı pek sevmem, ancak bazı nedenlerden dolayı sık sık yemek durumundayım.madem yemeye mecburum bende sevmenin yollarını aramaya başladım.Taze bakla ezmesi baklayı sevenler için değişik bir lezzet.Sevmeyenlere ne yapsak sevdirmeyiz zaten baklayı.
Hadi bakalım  baklayı sevenlere afiyet olsun

GEREKLI MALZEMELER

Yarım kilo taze bakla
2 Adet orta boy SOĞAN
1yemek kaşığı un 
Sıvıyağ ve tuz


YAPILIŞI

Baklaların Uç kısımları temizlendikten sonra beş dakika suda haşlanır

Haşlanan baklalar robottan geçirilir

Soğanlaryemeklik  doğranır, sıvı yağ ile kavurulur ve Robottan geçen bakla ilave edilir. 5 dakika kavrulduktan sonra un ve tuz eklenip 15 dakika pişirilir.

Baklanın ezme şeklinde değil de minik minik Olmasını isterseniz  baklaları haşlamadan robottan geçirirseniz baklaların Minik minik Parçalar şeklinde tadını alırsınız

Pişen bakla ezmesi soğuduktan sonra yoğurtlayıp üzerine bir kaç dal dere otu doğrayıp yiyebilirsiniz.