25 Mart 2015 Çarşamba

HARİKA BİR MANTI NASIL YAPILIR

Çoğumuzun bayılarak yediği bir lezzettir mantı yemesi ne kadar zevkli olsa da yapması kimi kişiye göre zahmetli kimi kişiye göre çocuk oyuncağı gibi gelir.Bana göre mantı açmak zahmetli bir iş değil.İşin püf noktası hamurun kıvamı ve mantının kalınlığını ayarlamasıdır.




Harika bir mantı yemek istiyorsanız işte size tarifi

3 su  bardağı un, 1 su bardağı ılık su,tuz ve bir adet yumurta kullanarak genişçe bir kapta azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Hamurunuz ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın tahminen 3- 4 cm kalınlığında olabilir.Hazır yufka büyüklüğünde açamazsanız hamurdan küçük bezeler alarak servis tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz.Açtığınız hamuru kare kare kesin

 Diğer taraftan 100 GR kıymanı içine kara biber, tuz ve rendelemiş olduğunuz bir adet soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.

 Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Şekillenen mantıları bir saat kadar bekletirseniz haşlanırken uçları açılmaz.Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20 dk kadar pişirin.

Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın biraz soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğur dökün.

 Bu arada küçük bir tavada tere yağını eritip üzerine kırmızı toz biber dökün sarımsaklı yoğurtlu mantının üstüne dökün

AFİYET OLSUN