27 Temmuz 2015 Pazartesi

Yeşil Erik Marmelatı

Blog yazma şekillerinde sınır tanımıyorum yine.... Antalya da yaşayıpta gece sıcaktan uyuyamayınca çareyi dün sabah yaptığım erik marmelatının tarifini vermekte buldum..... Kıymetimi bilin yattığım yerden telefondan yazıyorum bu satırları

Tokattan arkadaşım sulu mu sulu tatlı mı tatlı yeşil erik getirmiş bana da verdi . Eriklerin hepsini yiyemeyince çürümeden değerlendireyim istedim ve marmelatının yaptım.valla ne yalan söyleyeyim çok başarılı bir çalışma oldu.

1 kilo yeşil erik (tatlı olmasına özen gösterin. ) çekirdeklerini çıkardıktan sonra üzerine 2 su bardağı şeker dökün ve en az 10 dakika kaynadıktan sonra yani erikler yumuşayınca blender kullanarak erikleri pire haline getirin. Bazı tariflerde ekstradan su ilave ediliyor ama ben  bu tarifimde su kullanmadım meyvenin kendi öz suyu ve şeker ile pişirdim.Şekerinin iyi olup olmadığını kontrol edin ve şekeri az ise istediğiniz oranda şeker ekleyin . Blender ile pire haline getirdikten sonra 15 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın ve arzu ederseniz içine birkaç tane karanfil atın.Yapmış olduğunuz marmelatı hemen yemeyecek iseniz kış için yapıyorsanız piştikten sonra sıcak olarak cam kavanoza katın ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirip 6 saat soğumaya bırakın aynı konserve yaptığımız gibi.....Marmelatın daha uzun süre bozulmamasını istiyorsanız pişmesine yakın içine birkaç damla limon damlatabilirsiniz.

Erik marmelatının tarifi bu kadar daha sonra görüşmek üzere hoşçakalın