9 Mart 2020 Pazartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK



MALZEMELER

 2 adet yumurta

 2 su bardağı toz şeker

 1 su bardağı süt

  1 su bardağı sıvı yağ

 1 tatlı kaşığı tarçın

  1 adet orta boy havuç

  iki buçuk su bardağı un

  kabartma tozu

  vanilya



HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şeker en az 3 / 4 dakika çırpılır.

Süt ve sıvı yağ ilave edilir

Diğer tüm malzemeler eklenir.

En son havuç rendelenir ve kek harcına ilave edilir.

 Ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 / 40 dakika pişirilir

Kek yaparken un ,kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirirseniz yapmış olduğunuz kek daha

yumuşak ve kabarmış olacaktır.

Bu ölçülere göre kullandığım kek kalıbının resmi