30 Ocak 2021 Cumartesi

 BURÇAK BİSKÜVİ İLE PASTA YAPMAYI HİÇ DENEDİNİZ Mİ





Çok uzun zamandır bu tarifi yapmayı düşünüyordum. Fakat bir türlü kısmet olmadı. Eminim ki birçok kadın bu tarifi biliyordur, ama ben yine de kendi tarifimi daha doğrusu kızımın arkadaşının tarifini paylaşacağım. Bu arada kızım ve arkadaşı 15 yaşında ve genç kızların elinden pasta yemek çok keyifli..... İşte, burçak bisküvili muhallebili pasta tarifi

2 paket burçak bisküvi el yordamıyla ezilir. İki buçuk yemek kaşığı tereyağı eritilir ve ezilmiş bisküvi ile karıştırılır. Borcam bir tepsi üzerine eşit miktarda yayılır.


Daha sonra bir litre süt, 2 yemek kaşığı nişasta ve bir buçuk bardak toz şeker karıştırılarak muhallebi pişirilir. Muhallebinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra bisküvilerin üzerine dökülür.

Üzeri için limonlu sos tarifi

2 su bardağı limon suyu, 1 yemek kaşığı nişasta ve bir çay bardağı şeker karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan bir iki dakika sonra bisküvili muhallebinin üzerine dökülür. 

Bir iki saat buzdolabında bekledikten sonra limonlu cheesecake tarifi tadında çok lezzetli pastamız hazır oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder