19 Mayıs 2020 Salı

YEŞİL ZEYTİN NASIL KURULUR

Marketlerden satın aldığınız en kaliteli zeytinin tadından çok daha lezzetlidir evde yapılan zeytinin tadı Allah'a şükürler olsun ki annemin  bahçesinde zeytin ağaçları var ve mevsiminde gidip dilediğim kadar topluyorum ve zeytinimi kendim yapıyorum.

En önemli unsur zeytinlerin  büyüklüğüne göre bıçakla 2 yada 3 çizik atmalısınız.çizik sayısı az olursa zeytinin içindeki acı su çıkmaz ve tatlanma süresi uzar.Çok fazla çizik atarsanız da tuzu ilave ettikten sonra zeytinler erir.
Zeytinleri kurduktan sonra  tatlanma sürecine geçerken acı suyunu bırakır ve bu acı suyu 2 yada 3 günde bir döküp tekrar su ile doldurmalısınız. Bu işlemi zeytinin acı tadı geçinceye kadar yaptıktan sonra  içine turşu yapımında kullanılan  diri tuzdan katarız .

Tuzu ayrı bir kapta erittikten sonra zeytinlerin üzerine dökmelisiniz
Tatlanan zeytinlere tuzu ekledikten sonra içine limon dilimleri ilave etmeniz zeytinlerinize çok fazla ekşilik katar.Eğer ekşi zeytin tadını seviyorsanız bu sizin tercihinizdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder