Herkes gibi bende poğaçayı çok severim ancak poğaça fırından çıktıktan sonra yumuşacık olur bir
kaç saat geçtikten sonra sertleşir ya poğaça yapımında benim en büyük sorunum buydu.Geçenlerde
bir arkadaşımın ikram ettiği poğaçaya bayıldım. Öğrendim ki yeni yapmamış daha önce yapmış
kalan poğaçaları buzluğa atmış ve benim gibi çat kapı gelen konuklar için bir kaç saat önce
buzluktan çıkartıp buzu çözüldükten sonra 5 dakika fırında ısıtıp ikram ediyormuş. Sonuç mu????
çok lezzetliydi..... Tarifi o kadar kolay ki mayalanmasını bekleme derdi yok ve de çok az malzeme
kullanılıyor.Bu tarifi dün denedim ve lezzetini test etmek icin pistikten 6 saat sonra esime\ ablama\
enisteme tattirdim ve cok begendiler
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardagi yogurt
yarim su bardagi sivi yag
2 paket kabartma tozu
4 su bardagi un
1 cay kasigi tuz
Butun bu malzemelerle yumusak bir hamur yogurun ve hamurdan yumurta buyuklugunde
bezeler koparin elinizle yuvarladiktan sonra elinizle yuvarlak acin ve icine hazirlamis
oldugunuz peynirli maydanozlu ic harctan koyup kapatin ve tepsiye dizin bir adet yumurta
sarisini biraz su ile incelttikten sonra uzerine surun arzu ederseniz corek otu yada susam
serpistirebilirsiniz
Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin
