20 Mayıs 2020 Çarşamba

MAYASIZ SIVI YAĞLI YUMUŞACIK POĞAÇA


Herkes gibi bende poğaçayı çok severim ancak poğaça fırından çıktıktan sonra yumuşacık olur bir

 kaç saat geçtikten sonra sertleşir ya poğaça yapımında benim en büyük sorunum buydu.Geçenlerde

bir arkadaşımın  ikram ettiği poğaçaya bayıldım. Öğrendim ki yeni yapmamış daha önce yapmış

 kalan poğaçaları buzluğa atmış ve benim gibi çat kapı gelen konuklar için bir kaç  saat önce

buzluktan çıkartıp buzu çözüldükten sonra 5 dakika fırında ısıtıp ikram ediyormuş. Sonuç mu????

çok lezzetliydi..... Tarifi o kadar kolay ki mayalanmasını bekleme derdi yok ve de çok az malzeme

kullanılıyor.Bu tarifi dün denedim ve lezzetini test etmek icin pistikten 6 saat sonra esime\ ablama\

enisteme tattirdim ve cok begendiler


MALZEMELER

1 adet yumurta

1 su  bardagi yogurt

yarim su bardagi sivi yag

2 paket kabartma tozu

4 su bardagi un

1 cay kasigi tuz


Butun bu malzemelerle yumusak bir hamur yogurun ve hamurdan yumurta buyuklugunde

 bezeler koparin elinizle yuvarladiktan sonra elinizle yuvarlak acin ve icine hazirlamis 

oldugunuz peynirli maydanozlu ic harctan koyup kapatin ve tepsiye dizin  bir adet yumurta

 sarisini biraz su ile incelttikten sonra uzerine surun arzu ederseniz corek otu yada susam 

serpistirebilirsiniz

Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin