12 Kasım 2014 Çarşamba

ÇOBAN SALATASI

mutfağımın şifreleri

Yaz aylarının  vazgeçilmezi....Türk kültüründe yemek davetlerinde sofranın tam ortasında yerini alır. Her yemeğin yanına yakışır , yakışmasa bile lezzetinden dolayı kimse demez ki bu yemeğin yanına bu salata olmamış demez, bu salatanın hatırı sayılır bir şanı vardır.....

Çoban salatasının en lezzetlisini yemek istiyorsanız domatesi mutlaka tarlada yetişenini bulmaya çalışın.Büyük şehirlerde bu çok zor biliyorum ama tarlada yetişen organik dediğimiz domatesin salataya verdiği lezzet tartışılmaz.....

Dört kişilik salata yapacaksanız dört adet domates iki adet  salatalık bir adet yeşil biber 1 adet kuru soğan kullanmalısınız.Çünkü salataya lezzeti veren domatestir diğer malzemeleri çok kullanırsanız lezzetini yakalayamazsınız.

Salatanın üzerine tuzunu yağını ve çok az  limon ekledikten sonra kuru nane serpiştirirseniz lezzetine lezzet katarsınız.

AFİYET OLSUN