Bir paket etimek (tuzsuz)
İÇ HARCI İÇİN
4 Adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
MUHALLEBİSİ İÇİN
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
bir yemek kaşığı limon suyu
Dikdörtgen bir borcama etimekleri dizin.
2 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri kaynatın ve kaynamaya başladıktan sonra 4 dakika sonra bir yemek kaşığı limon suyu ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın ve etimeklerin üzerine yavaş yavaş dökün. Şerbetin etimekleri iyice içine çekmesi gerekiyor. Etimeklerin hamurlaşmasını önlemek için elmalı ekmek tatlısı tarifi için şerbetin ılıdıktan sonra dökülmesi gerekiyor. Şerbeti kesinlikle sıcakken dökmeyin.
Elmaları rendeleyin 3 yemek kaşığı şeker ve tarçınla beraber kısık ateşte elmalar suyunu çekinceye kadar pişirin ve elmalı harcın içine dövülmüş ceviz dökün. Etimekler şerbetini çekince hazırlamış olduğunuz elmalı harcı üzerine eşit bir şekilde dökün.
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendeleyerek muhallebisini pişirin. Muhallebi pişme sırasında topaklaşırsa mikserle bir süre karıştırın. Muhallebiyi elmalı harcın üzerine dökün soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz. Ekmek kadayıfını seviyorsanız mutlaka elmalı ekmek tatlısınıda mutlaka seversiniz. Muhallebi, elmalı iç harç ile ekmeğin buluşması gerçekten güzel bir lezzet oluyor.

