1 Şubat 2021 Pazartesi

ÇİĞ KÖFTE KIVAMINDA MERCİMEKLİ KÖFTE

MERCİMEKLİ KÖFTEYİ HİÇ BÖYLE DENEDİNİZ Mİ






* 1 Su bardağı mercimeği güzel bir şekilde yıkadıktan sonra 4 su bardağı su ilave ederek pişirin . Tam kıvamında mercimekli köfte yapmanın püf noktası , mercimeklerin iyi bir şekilde pişmesidir.

* 1,5 su bardağı ince bulguru mercimeklerin üzerine ilave edin karıştırın ve ocağın altını kapatın ve yarım saat bulgurun şişmesini bekleyin. Mercimeğin sıcaklığı ile bulgur çok rahat yumuşayacaktır.

Mercimekli köftenin iç harcı nasıl hazırlanır


* 2 adet orta boy soğanı çok ince doğrayın

* 1,5 çay bardağı sıvı yağda soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca bir diş sarımsak rendeleyerek soğanların içine ilave edin

* 1.5 yemek kaşığı salçayı soğanlara ekleyin bir kaç dakika kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın. Biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz. Biber salçasını çok fazla kullanmamaya dikkat edin.

*Mercimekli bulgurlu karışımın içine soğanlı salçalı sosu karıştırın ve kendi kendine soğuması için ağzını kapatın. Soğuduktan sonra kimyon, pul biber, tuz, kuru nane ilave edin. Baharat kullanımı mercimekli köfte tarifi yaparken çok önemlidir. Ne çok fazla ne de az kullanılmamalıdır. Her bir baharattan bir çay kaşığı kullanmak yeterlidir.

* Yaklaşık yarım saat bütün malzemeler birbirleriyle özleşinceye kadar yoğurun .Yoğurma sırasında içine bir çay kaşığı nar ekşisi ilave ediniz.

*Yoğurma işlemi bittikten sonra 10 dakika kadar dinlenmesini bekleyin ve daha sonra şekil verin. Şekil verirken elinizi su ile ıslatırsanız mercimekler elinize yapışmayacaktır.

* Klasik mercimek köftesi tarifinde maydanoz ve yeşil soğan kullanılır fakat benim tarifimde bu iki malzeme kullanılmamıştır. Kullanılmaması da mercimekli köfteye çiğ köfte tadını verir. Google aramalarına mercimekli köfte nasıl yapılır? yazdığınızda, karşınıza çıkan birçok tarifte maydanoz ve yeşil soğanda konulmaktadır. Bu tamamen damak tadıyla alakalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder