MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Kuşbaşı doğranmış et yada küçük küçük parçalanmış kemikli et miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kuru fasulyeleri yaklaşık olarak yarım saat düdüklü tencerede kaynatın ve şişmesi için 3 saat bekleyin.Eğer düdüklü tencereniz yoksa akşam tencerede yarım saat kaynatın ve sabaha kadar bekletin.
Kuşbaşı etleri sıvı yağ ile birlikte yumuşayana kadar soteleyin eğer etler yumuşamaz ise bir çay bardağı ılık su ilave edin ve su çekinceye kadar etleri pişirin.
Soğanları yemeklik doğrayın etlerin üzerine ekleyin 5 dakika kavrulduktan sonra salçayı ve tuzu ilave edin 5 dakika kavrulduktan sonra etlerin ve fasulyelerin üzerini geçecek şekilde ılık su ekleyin ve fasulyeler yumuşak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Bazı kuru fasulyenin pişme süresi uzun sürebilir arada bir kontrol ederek yemeğin lezzetini kaçırmayacak şekilde su ilavesi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
