24 Kasım 2014 Pazartesi

DİLİMLENMİŞ KABAK DOLMA


Bizim evde kabak hangi türden yapılırsa yapılsın benim dışımda kimse bayıla bayıla yemiyor Ben dört çocuklu bir evde büyüdüğüm için annem hepimizin zevkine göre ayrı ayrı yemek yapmazdı.Evde ne pişerse biz onu yerdik.Anneciğim kocaman bir tencerede biber, kabak,patlıcan, domates hatta patatesleri oyup karışık dolma yapardı ve piştikten sonra dört kardeş hep birlikte tencerenin dibini aynı gün bulurduk. 

Kızıma her türlü sebzeyi sevmesi ve sağlıklı büyümesi için sürekli sebze yemeği yapıyorum ancak bunu başaramıyorum.Dolma yaptığım zaman dolmanın içini pilav gibi yiyor dışını ayırıyor.İç kısmını yese de pişerken kabağın içindeki vitamin iç harcına geçiyor.

Çocuklarımız sebze yemeseler bile  mutfağımızda her zaman sebzeli yemekler pişirelim ve değişik yöntemler uygulayarak yemelerini sağlayalım.

Malzemeler

4 adet kabak

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı salça

sıvı yağ,tuz karabiber,kimyon

dere otu


Kabak dolması yapılışı


Sıvı yağ, salça ve soğanı kavurun daha sonra pirinç kimyon, karabiber ve tuzu ilave ederek iç harcı hazırlayın.

 Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların yarısına kadar  su koyun ve pirinçler ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. 

Üzerini dereotuyla süsleyip yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN