Kızıma her türlü sebzeyi sevmesi ve sağlıklı büyümesi için sürekli sebze yemeği yapıyorum ancak bunu başaramıyorum.Dolma yaptığım zaman dolmanın içini pilav gibi yiyor dışını ayırıyor.İç kısmını yese de pişerken kabağın içindeki vitamin iç harcına geçiyor.
Çocuklarımız sebze yemeseler bile mutfağımızda her zaman sebzeli yemekler pişirelim ve değişik yöntemler uygulayarak yemelerini sağlayalım.
Malzemeler
4 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ,tuz karabiber,kimyon
dere otu
Kabak dolması yapılışı
Sıvı yağ, salça ve soğanı kavurun daha sonra pirinç kimyon, karabiber ve tuzu ilave ederek iç harcı hazırlayın.
Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların yarısına kadar su koyun ve pirinçler ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Üzerini dereotuyla süsleyip yoğurtla servis edin.
AFİYET OLSUN
