9 Kasım 2014 Pazar

PATATESLİ KAŞARLI YUMURTA

Her blog yazarı gibi bende paylaşımlarımın daha çok takip edilmesi için ev hanımlığımdan geri kalan zamanlarımı görsel ve yazılı araştırmalar yaparak geçiriyorum. Yemek tariflerinin yayınlandığı internet sitelerinin büyük bir kısmında  incelemeler yaparken  hepimizin bildiği evimizde sürekli yaptığımız yemeklerin tariflerine  baktığım da sunumun mükemmelliği dikkatimi ilk çeken unsur oluyor. Yemeklerin görselliği lezzetinin önüne geçmiş durumda mı diye düşünmeden yapamıyorum.Çok güzel bir masada çiçeklerin etrafında bir yumurta tabağı var , merak ediyor  ve tarifi tıklıyorsun bir bakıyorsun ki  cancanlı cafcaflı süslenmiş tarifin her gün yaptığınız  patatesli kaşarlı yumurta olduğunu görüyorsunuz.

Görsellik mi????     Lezzet mi????

Öğrenci evlerinde  ve bizim evdeçok sık yapılan yumurtalı tariflerden  biri olan patatesli kaşarlı yumurta tarifi vereceğim.Yüzlerce tarif arasından umarım benim tarifimi seçersiniz



2 Adet patatesi haşlayın ( haşlamadan yapmak isterseniz patatesleri rendeleyerek kavurun ) ve küp küp doğrayın  tavada tereyağ kullanarak beş dakika kadar kavurduktan sonra  üzerine 3 adet yumurta kırın ve yumurtaların üzerine kaşar rendeleyin yada kaşarları da küp küp doğrayın servis tabağına aldıktan sonra üzerine karabiber ve pul biber dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.