8 Kasım 2014 Cumartesi

Kabak ve Havuçla Ne Yapılır

Misafiriniz gelecek tatlı hazır, tuzlu hazır, hamur işi hazır ama çayın yanında bunlar kuru kuru gitmez diye düşünüyorsanız ve salata tarzı bir ikramlık daha hazırlamak istiyorsunuz ama ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz size çok basit bir tarif vereyim.

Kabakla havucun yoğurtla mayonezle  buluşması mis mis........Zevkler ve renkler tartışılamayacağı gibi damak zevki de tartışılmaz.

Yoğurtla mayonezin salatalarda oluşturduğu sıkı bir dostluk vardır ve ben onların oluşturduğu lezzeti çok seviyorum.Yoğurt salatalar da tek başına kullanıldığı zaman biraz can sıkıcı olabiliyor ve biraz ortamı şenlendirmek için yoğurtla mayonezi buluşturmak en doğru tercihtir.Şunu ifade etmeliyim ki yoğurt sağlık açısından ne kadar masum ise mayonezde bir o kadar kalori canavarıdır.Kilomuzu korumak için ne kadar sevsek de çok fazla tüketmemeye özen göstermeliyiz.


KABAKLI HAVUÇLU SALATA YAPILIŞI

2 adet orta boydan biraz büyükçe kabağı rendeleyin

4 adet orta boy havucu rendeleyin

Rendelenen havuçla kabağı çok az sıvı yağ kullanarak yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğuduktan sonra yoğurt ve mayonez kullanarak birbirine iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun................