Yaşadığımız güzel yada kötü durumları tespit etmek için ruh bilimiyle uğraşan uzmanlar ana sebebi tespit etmek için çocukluğunuza geri dönelim derler ya işte bende tam olarak bu noktadayım.Ne alaka dediğinizi çok uzaklardan hissediyorum.
Güzel yemeğin nasıl yapıldığını bilmek için güzel yemeğin tadını biliyor olmalıyız.İnsanların damak tadı çocuklukta gelişir.Eğer çocukken güzel yemekleri yiyerek büyüdüyseniz tat alma duyunuz en ufak bir lezzet karmaşasını ayırt eder duruma gelir.Mesela benim babam çok iyi bir ahçı olduğu için çorbaların en lezzetlisini pilavların en şahanesini tas kebabının en mükemmelini yiyerek geçti çocukluğum.Bu nedenle kötü yapılan bir yemekle iyi yapılan bir yemeği çok kolay ayırt edebilirim.
Güzel yemek yapmanın ikinci püf noktası da iyi yemek yaptığınız şeklinde motive edilmektir. Sevdiklerinizin size güzel yemek yaptığınız şeklinde onure edici sözler söylemesi size öz güven katar ve mahcup olmama duygusuyla söylenen güzel sözlerin hakkını vermek için daha güzel yemek yaparsınız
Bir yemeğin güzel diye nitelendirilmesi için illaki portakallı pekin ördeği yapmamıza gerek yok Kuru fasulye pilav ve turşu üçlemesinden de güzel hemde çok güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz.Önemli olan yemek yaparken kullandığınız malzemenin kalitesidir.
Güvendiğiniz bir kaynaktan tarif alarak yemek yapıyorsanız verilen ölçülere bire bir uymalısınız.Eğer tarifte çoğaltma yapacaksanız tüm malzemeleri eşit miktarda arttırmalısınız.
Yaptığınız yemekte standart lezzeti yakalamak için aynı yemeği haftada bir kere yapmalisınız ki el alışkanlığınız artsın.
