1 Nisan 2015 Çarşamba

NEDEN KEFİR İÇMELİYİZ............


Beş bin yıl önce orta asya da göçebe olarak yaşayan Türklerin hastalıklara karşı ne kadar dirençli olduklarını ve yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmelerinin sebebi KEFİR miş.Hatta ve hatta rivayete göre tarihin bir döneminde Ruslar kefir mayasını elde etmek için Türklerle çok mücadele etmişler tabi ki bu bir efsane doğruluğu bilinmemektedir.

Kefir süt asiti ve alkol fermentasyonu ile elde edilen koyu kıvamlı hafif ekşimsi bir süt ürünüdür.

Kefir içen bir kişinin bağışıklık sistemi güçlü olur ve hastalıklara karşı direnç gösterir. Kefir bağırsaklarda bulunan zararlı bakterileri temizler. 

Kansere karşı koruyucudur bu sebeple ki kemoterapi alan hastalara hekimleri kefir içmelerini önerirler.

Kemiklerin güçlü olmasını sağladığı için ilerleyen yaşlarda kemik erimesi sıkıntısı yaşamazsınız.

Bir bardak kefir ortalama 150 kaloridir beslenmeye dikkat etmezseniz kilo alırsınız tam tersi de sağlıklı bir diyet programı uygulayarak az yağlı kefir tüketirseniz çok güzel kilo verirsiniz.

Kefir doğal bir antibiyotiktir

Kefir öyle bir nimettir ki faydaları saymakla bitmez sağlıklı kalmak için düzenli olarak kefir için eğer evde kendiniz mayalayamıyorsanız marketlerde tamamen katkısız ve doğal kefir satılmaktadır.

BOL KEFİRLİ GÜNLER