7 Kasım 2015 Cumartesi

KAKAOLU FINDIKLI KEK



Her ev kadını daha doğrusu çocuğu olan her kadın haftada en az bir kere evinde kek pişirir.Özellikle çocuklarının daha sağlıklı büyümesini isteyen anneler marketlerden hazırını almak yerine evlerinde kendileri muhteşem lezzetli kekler yaparlar.

Bugün sizlerle kakaolu fındıklı kekin tarifini paylaşacağım şimdiden afiyet olsun.

KAKAOLU FINDIKLI KEK İÇİN MALZEMELER

3 Adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

kabartma tozu

vanilya

2 yemek kaşığı kakao

yarım çay bardağı iri iri dövülmüş fındık


YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri beyaz bir köpük oluncaya kadar mikserle çırpın Şeker ile yumurta iyi bir şekilde çırpılmaz ise kekimizi yerken çiğ bir yumurta tadı alırız çırpma esnasında şekeri iyice eritemezsek ağzımıza kıtır kıtır şeker tanecikleri gelir .

Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleriz ve çırpmaya devam ederiz.

Unu , kabartma tozunu, vanilyayı  ve kakaoyu elekten eledikten sonra kek harcımıza ilave ederiz.Kuru malzemeleri ekledikten sonra karıştırma işlemine mikserle değil bir kaşık ile devam ederiz. Son olarak iri iri dövülmüş fındığı ekleriz ve yağlanmış kek kalıbımıza kek harcımızı döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 / 35 dakikada pişer. Unutmayın ilk 20 dakika fırının kapağını açmayınız. Çünkü ilk 20 dakika kekin kabarma aşamasıdır ısı derecesi değişmemelidir. Pişip pişmediğini kontrol etmek için 30 dakikadan sonra keke çatal batırın çatal tertemiz çıkarsa pişmiş demektir.