Hayatta her zaman insanların alçak gönüllü olması taraftarıyım. Ben çok yetenekliyim, çok zekiyim,çok akıllıyım yok efendim ben şahane bir insanım diye böbürlenen insanlardan oldum olası haz etmem. Hele bir de ne kadar marifetli olduğunu ballandıra ballandıra anlatan o ev hanımları yok mu gıcık oluyorum. Sanki sadece onlar marifetliymiş gibi kasım kasım kasılırlar. Aklıma bu konuda birkaç isim geldi ama burada onları deşifre etmenin anlamı yok.......Gelelim sözün özüne bugün sizlere sıradan basit çok ama çok kolay bir o kadar da lezzetli KAKAOLU ISLAK KEK tarifimi paylaşacağım. Ayıptır söylemesi ben çok güzel kek yaparım şimdi sizlere ne kadar becerikli olduğumu uzun uzun anlatmayayım yoksa yazdıklarımla tezat düşerim.Ama her 100 kadından 90 tanesi güzel kek yapar geriye kalan 10 kişide acemi olanlardır zamanla onlarda güzel kek yapmayı öğrenirler.Hadi bakalım çok konuştum şimdi sıra tarifte.................
MALZEMELER
2 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
SOSU İÇİN
1 Su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
2 Adet yumurta ile 1 bardak şekeri 5 dakika mikser ile çırpıyoruz.Daha sonra
1 bardak sütü , 1 bardak sıvı yağı ilave edip bir dakika kadar kaşık ile karıştırın.Daha sonra
unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu elekten eleyerek ilave ediyoruz ve 3 dakika daha
karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek karışımını yağlamış olduğumuz borcama döküyoruz ve
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Ben ilk 20 dakika fırının kapağını
açmıyorum 20 dakika sonra keke çatal batırıyorum çatal temiz çıkarsa fırını kapatıyorum 10 dakika
daha fırında bekletiyorum.Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika ılımasını bekliyorum.Ilıdıktan
sonra keki dilimler halinde kesiyorum.Süt , kakao ve şekeri karıştırarak hazırlamış olduğum sosu
kekin üzerine eşit bir şekilde döküyorum. Hazırlamış olduğunuz sosu eğer keki kesmeden dökerseniz
kekin içi kuru kalır mutlaka keki kestikten sonra sosu dökün.Bir iki saat bekledikten sonra üzerine
hindistan cevizi dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.


