12 Mayıs 2020 Salı

TAM KIVAMINDA KAKAOLU ISLAK KEK



Hayatta her zaman insanların alçak gönüllü olması taraftarıyım. Ben çok yetenekliyim, çok zekiyim,çok akıllıyım yok efendim ben şahane bir insanım diye böbürlenen insanlardan oldum olası haz etmem. Hele bir de ne kadar marifetli olduğunu ballandıra ballandıra anlatan o ev hanımları yok mu gıcık oluyorum. Sanki sadece onlar marifetliymiş gibi kasım kasım kasılırlar. Aklıma bu konuda birkaç isim geldi ama burada  onları deşifre etmenin anlamı yok.......Gelelim sözün özüne bugün sizlere sıradan basit çok ama çok kolay bir o kadar da lezzetli KAKAOLU ISLAK KEK tarifimi paylaşacağım. Ayıptır söylemesi ben çok güzel kek yaparım şimdi sizlere ne kadar becerikli olduğumu uzun uzun anlatmayayım yoksa yazdıklarımla tezat düşerim.Ama her 100 kadından 90 tanesi güzel kek yapar geriye kalan 10 kişide acemi olanlardır  zamanla onlarda güzel kek yapmayı öğrenirler.Hadi bakalım çok konuştum şimdi sıra tarifte.................

MALZEMELER

2 Adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un


SOSU İÇİN

1 Su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI

2 Adet yumurta ile 1 bardak şekeri 5 dakika mikser ile çırpıyoruz.Daha  sonra

1 bardak sütü , 1 bardak sıvı yağı ilave edip bir dakika kadar kaşık ile karıştırın.Daha sonra

unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu elekten eleyerek ilave ediyoruz ve 3 dakika daha

karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek karışımını yağlamış olduğumuz borcama döküyoruz ve

önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Ben ilk 20 dakika fırının kapağını

 açmıyorum  20 dakika sonra keke çatal batırıyorum çatal temiz çıkarsa fırını kapatıyorum 10 dakika

daha fırında bekletiyorum.Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika ılımasını bekliyorum.Ilıdıktan

 sonra keki dilimler halinde kesiyorum.Süt , kakao ve şekeri karıştırarak hazırlamış olduğum sosu

kekin üzerine eşit bir şekilde döküyorum. Hazırlamış olduğunuz sosu eğer keki kesmeden dökerseniz

kekin içi kuru kalır mutlaka keki kestikten sonra sosu dökün.Bir iki saat bekledikten sonra  üzerine

 hindistan cevizi dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.