HAMSİ TAVA NASIL YAPILIR
Yemek yapmakta yemekte damak zevki meselesidir. Hamsi tava yaparken özel bir püf noktası durumu söz konusu değildir. Damak tadınız nasıl istiyorsa o şekilde yaparsınız. Bana soracak olursanız hamsi tava nasıl yapılır? diye hemen anlatayım. Balık temizlemeyi bilmediğim için ve zaman kaybı olarak gördüğüm için pazardan mutlaka temizlenmiş hamsi alırım. Pişirmeden önce mutlaka suyun altında güzel bir şekilde yıkarım. Su israfını önlemek için leğenin içinde yıkamayı deneyebilirsiniz. Hamsilerin içinde hiç pislik kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra suyun süzülmesi için bir kenarda beş on dakika bekleyin.
Daha sonra mısır unu yada beyaz una bulayın. Una bulamadan önce hamsileri mutlaka tuzlayın. Lezzetli bir hamsi pişirmenin püf noktası simetrik bir şekilde tavaya dizmekten geçer. Güzel bir şekilde tavaya dizdikten sonra çok fazla olmayacak şekilde yağ damlatın ve nar gibi kızarıncaya kadar altlı üstlü kızartın.
Hamsi omega3 bakımından çok faydalıdır ancak hamsiyi bol yağda kızartırsanız faydalarını büyük ölçüde kaybeder. Bu sebeptendir ki hamsiyi çok az yağ ile teflon tavada kısık ateşte pişirin. Zaten hamsi küçük olduğu için çok az yağda kısa sürede pişer. Bu arada sumaklı soğan salatasıyla birbirlerine çok yakışıyorlar benden söylemesi.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder