8 Ocak 2021 Cuma

KIYMALI BÖREK TARİFİ

Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı, pırasalı çeşit çeşit malzeme ile  börek yaparız. İnstagram ve youtube kanalları sayesinde artık google üzerinden çok fazla yemek tarifleri araması yapılmıyor olsa da ben bugün kendi yaptığım kıymalı börek tarifini paylaşmak istiyorum. 

Belki de aramızda sosyal medya kullanmayan internet paketi video izlemeye olanak sağlamayan okuyucular olabilir diye kıymalı börek nasıl yapıl? paylaşmak istiyorum. Tarife geçmeden önce pazardan aldığımız yufkaları bozulmadan muhafaza etmenin yöntemini söylemeliyim. Diyelim ki börek yapmak için yufka aldınız ve bir iki gün içinde yapma şansınız olmayacak, bu gibi durumlarda yufkaları buzdolabının derin dondurucu kısmında dilediğiniz kadar saklaya bilirsiniz. Buzluktan çıktığı zaman ilk günkü tazeliğinde oluyor. Bu püf noktayı da paylaştıktan sonra kıymalı börek nasıl yapılır? hemen tarife geçelim....

Pratik ve lezzetli kıymalı böreği birde böyle deneyin

İç harcını hazırlarken

Orta boy soğan ince ince doğranır. 250 gram kıyma yarım çay bardağı sıvıyağ ile beş dakika kavrulur. Daha sonra soğanlar ilave edilir, beş dakika daha kavrulur. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir. Bir kaç dakika daha kavrulduktan sonra ocağın altı kapatılır. Arzu ederseniz bu harcın içine ince ince doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Sosu hazırlamak için

Bir yumurta, bir su bardağı süt, bir su bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı içme suyunu bir kabın içerisinde karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın. bir yufkayı tepsiye koyup hazırladığınız sostan göz kararı yufkanın üstüne dökün. Aynı işlemi ikinci kat yufkada da uygulayın. Üçüncü kat yufkanız üzerine kıymalı harcı dökün. Dördüncü, beşinci ve altıncı yufkaları her birinin üzerine sostan dökün. En son kalan sosu en üsteki yufkanın üzerine dökün ve dilimlemeden önce en az bir saat sosun yufkaların içine çekmesi için bekleyin.

Bir saatin sonunda böreği dilimleyip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin. Her fırının pişirme ayarı farklıdır. Fırının kapağını açmadan sık sık kontrol etmeyi unutmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder