Pasta ve yemek yapma konusunda çok marifetli ve bu konuda eline asla su dökemeyeceğim teyzem bu kurabiyemi yediği zaman bayılmıştı.Beni her gördüğünde bu kurabiyeyi sen yaptın değil mi ? diye defalarca sorar.Nasıl bir güven verdiysem artık benim yaptığıma ikna olmak için kırk defa soruyor.Neredeyse yemin ettirecek.Şaka bir yana kurabiyem gerçekten çok güzel olur.
Tuzlu kurabiye yapımında güzel sonuç için mahlep mutlaka kullanmalısınız fakat kullandığınız miktarı çok iyi ayarlamalısınız.
İyi bir kurabiye elde etmenin ikinci püf noktası hamurudur.Hamur yumuşak olacak ama ele yapışmayacak unu eleyerek azar azar eklemelisiniz.Hamuru yoğurduktan sonra en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Püf noktaları verdikten sonra tuzlu kurabiyem için kullandığım malzemeleri vereyim
2 yumurta ( 1 yumurta sarısı kurabiyenin üstüne sürülecek)
1 paket margarin oda sıcaklığında yumuşamış olacak
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
Bütün bu malzemeleri kullanarak güzel bir kıvamlı hamur yoğuralım ve hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra şekillendirip üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Bu süre yaklaşık 15- 20 dakikadır
AFİYET OLSUN
