6 Kasım 2014 Perşembe

Mayalı Poğaça Pufidik pufidik

Hamur işlerinde başarıyı yakalayabilmek için sık sık antreman yapmak lazım.İlk poğaça deneyimimi düşünüyorum bir faciaydı.Ama yılmadım sürekli yapmaya devam ettim.Her yapışım bir öncekinden güzel oldu.Yarın gelecek misafirlerim için bugünden poğaçamı hazırladım.


2 çay bardağı ocakta ılıtılmış süt

1 yemek kaşığı şeker

1 paket kuru maya ( insant maya)

Bu üç malzemeyi yoğurma kabında karıştırın 5 dakika kadar mayanın kabarması için bekleyin .Daha sonra sırasıyla

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet haşlanmış patates rendelenecek

2 çay bardağı yoğurt ( ılık olacak )

2 çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısını ayırın)

5 yada 6  su bardağı un ilave ederek hamurunuzu yoğurun.

PÜF NOKTASI : PATATES MAYALI HAMURLARIN YUMUŞAK OLMASINI VE ÇOK ÇABUK BOZULMASINI ÖNLÜYOR.

Unu mutlaka eleyerek ekleyin.Kullanılan bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak.Hamur çok

yumuşak olduğu için  yuvarlak şekilde elinizle açın içine peynir koyun yuvarlak şekil verin.İç harcın

 pişme esnasında dışarıya taşmaması için tepsiye dizerken poğaçayı iç harcı koyduğumuz kısımı alta

 gelecek şekilde dizin.Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ısıtılmış fırında( fırın çalışır

pozisyonda olmayacak ısıtıp kapatın ) kabarıncaya kadar mayalanmasını bekleyin.  

               

Mayalanma sırasında poğaçalar kabaracağı için tepsinize aralıklı aralıklı dizin. Mayalanma süresi ortalama yarım

saattir.Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri

çok fazla kızartmayın  zira fırını kapattıktan sonra fırının sıcaklığıyla daha çok kızaracaktır.Pişen

poğaçalarınızı soğumadan tepsiden almayın ki dağılmasın.


AFİYET OLSUN